Gittigidiyor Komisyon Oranları 2021

Otomatik Hesaplamak İçin Hemen Tıklayın!

Kârlılık ve geri dönüş analizlerinin en önemli kalemlerinden biri komisyon oranlarıdır. Komisyon oranlarının mantığını anlamak aslında çok basittir. Satış gerçekleştirilen platformun pazar gücünden faydalanarak ürün satışı yaparız, bunun karşılığında da platforma belli bir ödeme yaparız. Semt pazarlarında bu ödeme tezgah ücretiyken, AVM’lerde kira ya da franchise dükkanlarda gelirin belli bir yüzdesi olabilir. Gittigidiyor gibi e-satış platformları komisyonları da aslında böyle işler. Pazaryeri komisyonları bu ödemelerin karşılığıdır.

Gittigidiyor.com üzerinden satış yaparak para kazanmak istiyorsanız; mağaza açma şartları ve komisyon oranlarını hesaplamak gibi bilgileri öğrenmeniz gerekir. Bu sayede pazaryerinin sunduğu fırsatları ve dezavantajları fark ederek size en uygun satış ürünlerini bulabilir, optimum satış fiyatını belirleyebilir, maliyet ve yatırım geri dönüşü hesaplamalarınızı yapabilir ve etkin bir iş modeli çıkarabilirsiniz.

ücretsiz komisyon hesaplama

2020 Gittigidiyor komisyonu nasıl hesaplanır?

2020 yılı Gittigidiyor komisyonları, sağladıkları hizmete bağlı olarak 3 başlıkta hesaplanır:

·İlki; Gittigidiyor’da yapılan her satış için, ürün bazlı GittiGidiyor Komisyon Bedeli’dir. Gittigidiyor komisyon bedeli, ürünün listelendiği kategoriye göre değişen oranlarda alınır. Oran KDV dahil satış fiyatına uygulanır.

Örneğin KDV dahil 1000 TL’lik bir fotoğraf makinesi sattınız ve ürün kategorisinin komisyon oranı %12 diyelim, Gittigidiyor komisyon bedeliniz 120 TL olacaktır.

·İkincisi; yine her Gittigidiyor satışı sonrasında, ürün bazlı hesaplanan Pazarlama Destek Bedeli’dir. Pazarlama Destek Bedeli oranı, sadece toplam satış tutarı 22 TL ve üzeri olan Gittigidiyor listelemelerinde uygulanır.

·Üçüncüsü ise; Günün Fırsatı ürünleri için geçerlidir. Eğer Gittigidiyor Günün Fırsatı adresinde yayınlanan bir ürünün satışı yapıldıysa, KDV dahil satış fiyatı üzerine Günün Fırsatı Komisyon Oranı uygulanır.

2020 Gittigidiyor güncel komisyon hesaplamaları, 2019 yılındaki gibidir. 2020 yılı Gittigidiyor komisyon oranları ise şöyledir:

Gittigidiyor Standart Abonelik ve Gittigidiyor Ekstra Özellikler

Gittigidiyor’da mağaza açmak, 23 Eylül 2019 tarihinden itibaren ücretsiz hale getirilmiş ve farklı üyelik tipleri tek bir pakete indirgenerek standardize edilmiştir. Standart Mağaza Aboneliği adı verilen bu paketin içinde Gittigidiyor’in pazaryeri avantajlarından yararlanabileceğiniz özellikler bulunur. Ayrıca, mağaza açmak ve standart üyelik özellikleri dışında ücret karşılığında alınabilecek ekstra özellikler de vardır.

Ücretsiz Standart Mağaza Aboneliği içerisinde;

·10.000 adet (çok veya tek adetli) ürün satışı

·30, 60, 180 veya 360 gün süreyle listeleme

·Logo & kategorileri içeren kişisel bir satış platformu ve Gittigidiyor web adresi

·Alıcılarla doğrudan iletişim ve

·Satıcı Performans Paneli kullanımı vardır.

Gittigidiyor Ekstra Özellikler ise; özellik tipi ve ürün listeleme süresine göre ücretlendirilir.

Ekstra özellikler; ürünleri daha dikkat çekici hale getirerek rakiplerin önüne geçmek ve marka görünürlüğünü artırmak için kullanabileceğiniz ücretli özelliklerdir. Vitrin, Alt Başlık, Kalın Yazı ve Reklam Paketi olmak üzere 4 tanedir:

·Vitrin: Satışa çıkarılan ürünlerin, arama sonuç sayfalarında üst sıralara çıkmasını sağlar. Ürünler normalde, Akıllı Sıralama yöntemi ile kullanıcı tercihlerine göre sıralanır. Vitrin özelliği sayesinde ürünler, Akıllı Sıralamada da yukarılara çıkarılabilir.

·Alt Başlık: Üst başlığa sığmayan önemli ve tanıtıcı bilgilerin açılacak Alt Başlık içinde verilmesini sağlar. Bu sayede ürünü çerçeveleyen dikkat çekici bilgilerin boyutu büyür ve ürünü bağlayıcı bilgiler görünür kılınabilir.

·Kalın Yazı: Arama sonuç sayfalarında başlıkların kalın harflerle görünmesini ve dikkat çekmesini sağlar. Bu sayede benzer ürünlerin önüne geçilmesi kolaylaşır.

·Reklam Paketi: Facebook Dinamik Ürün Reklamları ile kullanıcıların arattığı veya sepetine eklediği ancak satın almadığı ürünlerin, Facebook’ta bu kullanıcılara tekrar görünmesini sağlar.

2020 Gittigidiyor ekstra özellik fiyatları ve listeleme günleri

* Vitrin:  4,99 TL (30 gün); 9,98 TL (60 gün); 24,95 TL (180 gün); 49,90 TL (360 gün)

* Alt Başlık:  0,79 TL (30 gün); 1,58 TL (60 gün); 3,95 TL (180 gün); 7,90 TL (360 gün)

* Kalın Yazı:  1,99 TL (30 gün); 3,98 TL (60 gün); 9,95 TL (180 gün); 19,90 TL (360 gün)

* Facebook Reklam Paketi:  5,99 TL (30 gün); 11,98 TL (60 gün); 29,95 TL (180 gün); 59,90 TL (360 gün)

Gittigidiyor Komisyonu Nasıl Tahsil Edilir?

Gittigidiyor komisyonu, satış sonrası fatura ve ödemeler sürecinde tahsil edilir. Yukarıdaki hesaplama başlığında bahsettiğimiz Gittigidiyor Komisyon Bedeli ve Pazarlama Destek Bedeli, her satış ve sipariş işlemi gerçekleştikten sonra mağazaya fatura edilir.

Satış tutarı içinden, fatura edilen komisyon bedelleri düşer. Kalan tutar, başarıyla tamamlanan her sipariş işlemini takiben 10 gün içerisinde mağazanın banka hesabına yatırılır. Böylece komisyon tahsil edilmiş olur.

Nesatılır Gittigidiyor Komisyon Hesaplama Aracı

Komisyon hesaplamalarının; maliyet hesaplamaları, doğru ürün kararı, satış fiyatı belirleme, kârlılık ve daha pek çok yerde ne denli önemli olduğunu biliyoruz.

“Tüm satış datalarını verimli ve faydalı araçlara nasıl dönüştürebilirim?” mantığıyla çalışan Nesatılır.com, size Gittigidiyor komisyon tutarlarını ücretsiz olarak hesaplayabileceğiniz Otomatik Komisyon Hesaplama Aracı sunuyor!

Otomatik Komisyon Hesaplama Aracı, tek bir ekran üzerinden, çok basit işlemlerle kullanılabiliyor. Üstelik Gittigidiyor’da yapacağınız her bir satışın geri dönüşünü yine tek adımda hesaplarken sadece Nesatılır.com’da bulabileceğiniz Maliyet / Kâr Grafiğini de ekstra hizmet olarak sağlıyor.

Nesatılır Gittigidiyor Komisyon Hesaplama Aracı ile;

·Çok basit bir ekran üzerinden kritik önem taşıyan birçok veriye ulaşabilirsiniz.

·Her bir ürün için sipariş bazında Komisyon, KDV, Standart Pazarlama Gideri, Kâr ve Yatırım Geri Dönüş Oranını hızlıca öğrenebilirsiniz.

·Sıklıkla hata yapılan devlete ödenecek KDV hesaplamalarını otomatik olarak yapabilirsiniz.

·Farklı farklı ürünler ve satış şartları için manuel değiştirmeler yaparak çeşitli satış senaryolarındaki Kâr ve Yatırım Geri Dönüşlerinizi görebilirsiniz.

·Ürün ve satış bazlı maliyetleri doğru şekilde hesaplayabilirsiniz.

·Sadece Nesatılır.com’da bulabileceğiniz Maliyet / Kâr Grafiği ile satış datalarını yeni açılarla değerlendirebilir, iş modelinize katkı sağlayabilirsiniz.

Nesatılır Gittigidiyor Komisyon Hesaplama Aracı nasıl çalışır?

Gittigidiyor altyapısı ile uyumlu Nesatılır Komisyon ve KDV Hesaplama Aracı, sıkça yapılan hataları minimuma indirecek şekilde tasarlanmıştır.

Aracı kullanmak oldukça kolaydır. Öncelikle Gittigidiyor’da sattığınız veya satmayı düşündüğünüz ürünleri, ürün kategori listesi içinde aratmak, Günün Fırsatı durumunu ve kargo tipini seçmelisiniz. Ardından satış, alış ve kargo fiyatlarını girmelisiniz. Seçilen kategoriye göre komisyon ve KDV oranları otomatik olarak belirecektir. Bunun yanı sıra, farklı senaryolardaki dönüşleri görebilmeniz için ya da olası bir oran değişikliği nedeniyle, otomatik olarak doldurulan bu bölümler manuel olarak değiştirilmeye de açıktır. Aşağıdaki Hesapla butonuna bastıktan sonra, analiziniz hazır demektir!

Örnek siparişin Komisyon ve KDV tutarları, Standart Pazarlama Gideri ve de Kâr ve Yatırım Geri Dönüş Oranı anında hesaplanacak; yan tarafta ise Maliyet / Kâr Grafiği belirecektir.

Ücretsiz Komisyon Hesaplama Aracını kullanmak için siz de web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Otomatik Hesaplamak İçin Hemen Tıklayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir