Ücretsiz Gittigidiyor Mağaza Açma Rehberi

Gittigidiyor, 26 milyon potansiyel müşteriye ulaşabilen, Türkiye’nin en büyük ve güvenilir pazaryerlerinden biridir. Gittigidiyor’da mağaza açmak, internetten satış yapmaya başlamak ve internet satışlarını artırmak isteyenler için birçok fırsat sunar.

Ancak Gittigidiyor’da dükkan açmak ve e-satış yapmaya başlamak, satışlarınızı artırmanız için tek başına yeterli değildir. Çünkü sektör gitgide büyümekte ve pek çok farklı rekabet koşulları, e-mağazalar ve iş modelleri bulunur. Sürecin adımlarını dikkatli bir şekilde araştırarak öğrenmek ve e-ticaret altyapı araçlarını doğru seçmek, API desteği almak, size en uygun entegrasyon arayüzlerini kullanmanız gerekir.

Gittigidiyor’da mağaza açma ve satışlarınızı artırmanız için gerekli ipuçlarını içeren yazımıza gelin birlikte bakalım.

Gittigidiyor’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

İyi bir haberimiz var!

23 Eylül 2019 tarihi itibari ile Gittigidiyor’da mağaza açmak ücretsiz hale getirilmiştir.

Bu tarihten önce satıcılar, çeşitli üyelik tiplerine göre ücretli aboneliğe kaydolarak mağaza açabiliyorlardı. Bu üyelik tipleri; Temel, Pro, Mega, Mega+ ve Özel mağaza abonelik paketleri olarak listelenmişti. Ancak yeni uygulamayla beraber üyelik tipleri standart bir pakete indirildi ve paketin mağaza abonelik ücreti kaldırıldı. Yeni üyelik tipinin adı “Standart Mağaza Aboneliği”dir.

* Peki ya bu değişiklikten önce üyelik satın alındıysa ne olur?

23 Eylül 2019 tarihinden önce herhangi bir mağaza aboneliği satın alan ve bu abonelikleri hala devam eden mağaza sahipleri için, kullanımlarından kalan üyelik ücretleri ödeme yapılan kredi kartlarına iade edilecektir. Aynı zamanda bu mağaza sahiplerinin üyelikleri 2023 yılına kadar ücretsiz olarak devam edecek ve Standart Mağaza Aboneliği statüsünde tanımlanacaktır.

* 2020 yılında Gittigidiyor’da mağaza açma ücret koşulları nelerdir?

23 Eylül 2019 tarihinden sonra yapılan tüm mağaza abonelikleri, Standart Mağaza Aboneliği kapsamındadır. Bu nedenle, Gittigidiyor’da mağaza açmak 2020 senesinde bu üyelik tipi dâhilinde ücretsizdir.

* Standart Mağaza Aboneliği kapsamında ücretsiz olarak neler bulunur?

2020 senesinde bir Gittigidiyor mağazası açmak isterseniz; Temel, Pro, Mega, Mega+ veya Özel mağaza abonelik paketlerine üye olmayacak, Standart Mağaza Aboneliği kapsamına dâhil olacaksınız. Bu abonelik, Yeni Mazağa Abonelik Paketi’dir. Pakete göre:

1. Satıcı Performans Paneli ücretsiz olarak kullanılabilir.

2. Ürün listeleme (aşağıda belirtilen ekstra özellikler hariç) ücretsiz hale getirilmiştir.

3. Ürün listeleme günleri 30, 60, 90, 180 veya 360 gün olarak belirlenmiştir.

4. 3.000 adet ürün, çok veya tek adetli olarak, satışa çıkarılabilir.

5. Mağazaya özel logo ve kategorileri içeren bir platform bulunur.

6. Müşterilerin doğrudan yönlenebileceği, mağazaya özel web adresi tanımlanır.

Gittigidiyor Mağaza Fiyatları

Gittigidiyor’da mağaza fiyatları 2020 senesinde artık kaldırılmıştır ancak bunun yanı sıra mağazalar, kimi ekstra özelliklere sahip olabilir. Bu özelliklerden satın alınarak faydalanılabilir.

Gittigidiyor Ekstra Özellik Fiyatları

Gittigidiyor ekstra özellik fiyatları, ürün listeleme süresine göre değişir.

Ekstra özellikler: Vitrin, Alt Başlık, Kalın Yazı ve Reklam Paketi’dir.

Ürün listeleme süreleri: 30 gün, 60 gün, 180 gün ya da 360 gün olarak belirlenmiştir.

2020 senesi için ekstra özellik fiyatları şu şekildedir:

* Vitrin:  4,99 TL (30 gün); 9,98 TL (60 gün); 24,95 TL (180 gün); 49,90 TL (360 gün)

* Alt Başlık:  0,79 TL (30 gün); 1,58 TL (60 gün); 3,95 TL (180 gün); 7,90 TL (360 gün)

* Kalın Yazı:  1,99 TL (30 gün); 3,98 TL (60 gün); 9,95 TL (180 gün); 19,90 TL (360 gün)

* Reklam Paketi:  5,99 TL (30 gün); 11,98 TL (60 gün); 29,95 TL (180 gün); 59,90 TL (360 gün)

Gittigidiyor’da Mağaza Nasıl Açılır?

magaza nasil acilir

1. Gittigidiyor’da mağaza açmak için şirket olmanız gerekmez.

2. Mağaza açma işlemi için abonelik linki üzerinden öncelikle üye girişi yapmak veya yeni üyelik tanımlamanız gerekir. (Dilerseniz Facebook ile de bağlanabilirsiniz.)

3. Ardından açılacak ekranda, ürün sayınız fazla değilse, mağaza açmadan da satış yapabileceğiniz bilgisi çıkacaktır, bu satırı atlayıp aşağıdaki kutucuklara ilerlemelisiniz.

4. Aşağıdaki kutucuklarda bazı kısa bilgilerin girilmesi istenir. Buraya mağaza adınızı ve de mağaza tanıtım yazınızı yazmalısınız. Örneğin “X Mağazası, A-B-C ürünlerini satan İstanbul-Gebze merkezli bir işletmeyiz” gibi. Bu bilgiyi ayrıntılı vermeniz daha iyi olacaktır, 300 karakterlik bir açıklama alanı bulunur.

5. Mağaza isminizde “@ & # % ”  gibi karakterler bulunmamalıdır.

6. Sayfanızda gösterilen Mağaza Sözleşmesi’ni okumalısınız.

7. Bu adımdan sonra mağazanız açılmış olacaktır. Açılan ekranda mağaza tasarlama, satış yapma butonları ve de mağaza bilgileriniz çıkacaktır. Mağaza bilgilerinizde mağaza türü, açılış ve geçerlilik tarihleri, son olarak mağazanıza özel web adresi bağlantısı bulunur.

8. Mağaza tasarımında; dükkân logonuzu, mağaza adı ve tanıtım yazısını girmeli, sitenin size verdiği ipuçlarını takip etmelisiniz.

9. Ardından satış yapma butonuna tıklayarak satışı yapılacak ürün bilgilerini girmelisiniz.

Mağaza açtıktan sonra nasıl ürün satılır?

urun nasil satilir

1. Gittigidiyor’da ürün satmak için şirket olma zorunluluğu bulunmaz.

2. Gittigidiyor mağazanızı ilk kez açtıktan sonra “Satış Yap” butonuna tıklayarak “Listeleme Servisi” ne ürünleri kaydetmelisiniz.

3. Listeleme kuralları için Gittigidiyor yardım linkini kullanabilirsiniz.

4. Burada aşağıdaki ekranı göreceksiniz ve ürünlere göre bilgileri girmeniz gerekecektir.

5. Her ürün bilgisini girdikçe, ekran sizi listeleme ve sınıflandırma için adım adım yönlendirecektir. Ürünlerinizin ismi (ör. iPhone kulaklığı), kategorisi (ör. Cep Telefonu ve Aksesuar), alt kategori (ör. Bluetooth aksesuar) gibi ilerleyecektir.

6. Sonraki ekranda

-Fiyat bilgisi,

-Stok adedi,

-Fotoğrafı,

-Başlığı,

-Alt başlığı,

-Kargo bilgileri,

-Ürüne ait kimlik kodu (MPN & GTIN) gibi bilgiler de istenecek ve onay ekranına geçecektir.

7.  Kargo bilgilerinde, alıcı öder – satıcı öder – gönderilebilecek şehirler gibi bilgiler de ayrıntılı olarak istenir.

8. Burada dikkat edilmesi gereken, tüm adımların doğru girildiğinden emin olmaktır. Aksi takdirde iş temelinizi hatalı kurmuş olursunuz. Bu adımı doğru yapmaya yardımcı olacak “Altyapı Seçimi”ni aşağıdaki başlıktan takip edebilirsiniz.

9. Son adımdaki listeleme ücreti, yukarıda “Gittigidiyor ekstra özellik fiyatları” altında verdiğimiz bilgilere göre değişen seçenekler sunar. Eğer ekstra özellik istemiyorsanız Standart Üyelik kapsamında ücretsiz olarak ilerleyebilirsiniz.

10. Ve ürününüz satışa hazır!

Gittigidiyor Mağaza için E-ticaret Altyapı Seçimi

İnternetten satış yapmaya başlamadan önce bir iş planı yapılmalıdır. Bu plan; bütçelendirme, zamana göre durum değerlendirmesi, yazılım gerektirecek iş yapısının belirlenmesi gibi pek çok adımı önceden değerlendiren bir iş modelinin haritasını çıkaracaktır.

İş planının en önemli adımlarından biri e-ticaret altyapı seçimidir. E-ticaret sitesi kurmak, site altyapısını geliştirmek, pazaryerlerinde mağaza açmak ve mağaza entegrasyonu yapmak gibi işlemler altyapı aşamalarıdır.

Eğer doğrudan Gittigidiyor gibi bir platformda satış yapmayı seçtiyseniz, pazaryeri entegrasyonu ile e-satış aşamasına geçebilirsiniz. Çünkü pazaryeri entegrasyonu, büyük ve prestiji pazaryerlerinde hızlı ve etkin satış yapmanızı desteklerken, masrafları düşüren ve kullanımı kolay bir altyapı modeli sunar.

E-ticaret altyapı paketleri; hazır e-ticaret altyapı paketleri veya ajanslar ve yazılımcıların hazırlayacakları paketler olabilir. Eğer kodlama ve web tasarımı bilginiz yoksa bu paketleri hazır almanız veya yaptırmanız gerekecektir.

Bu aşamada, Nesatılır.com sizin yanınızdadır.

Nesatılır entegrasyona kaydolmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Gittigidiyor Entegrasyon

Gittigidiyor altyapısıyla uyumlu yazılım sistemi, API desteği ve ürün senkronizasyon yapısı, ürün sorularına doğrudan erişim ve cevaplama özelliği, fatura ve kargo yönetimi, stok kontrol yöntemleri ve başka yerde bulamayacağınız ayrıntılı satış analizleriyle Nesatılır entegrasyon, e-ticaret altyapı seçimi için doğru adrestir.

Siz de mağazanızı açtıktan sonra Gittigidiyor e-ticaret altyapısı için Nesatılır’ın ücretsiz entegrasyon özelliğinden faydalanabilir ve sanal ticaret dünyasına etkin bir giriş yapabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir