Pazar Yerleri Komisyon Oranları 2021

Hemen Komisyon Hesapla!

Dünyada ve Türkiye’de faaliyet gösteren e-ticaret platformları bu pazar yerlerinde satış gerçekleştiren 3. şahıs firmalardan sattıkları ürün başına komisyon almaktadırlar. Tüm pazar yerleri komisyon oranları satıcıların maliyet hesaplarında önemli bir yer işgal ediyor. 

ücretsiz komisyon hesaplama

Türkiye’de faaliyet gösteren e-ticaret platformları bu platformlardan satış yapan şirketlerden sattıkları ürün tipine göre değişkenlik gösteren oranlarda komisyon bedelleri almaktadır. Platformda dükkan açmak için ödenen bir tür kira ya da aidat olarak düşünebileceğimiz bu komisyonlar biz satıcıların karlılık analizlerindeki en önemli kalemlerden birini oluşturuyor. 

Türkiye’nin en popüler pazar yerlerinde mağaza açarak satışa başlamak için bilmeniz gereken en önemli nokta pazar yerlerine ait komisyon ücretleridir. Özellikle pazar yerlerinde ürünlerinize fiyat verirken komisyon ücretlerinin ne kadar olduğunu bilmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde kar oranınızı düşürebilir ya da ürünlerinizi çok yüksek fiyatları ile satışa sunabilirsiniz. Peki, 2020 yılında Pazar Yerleri Komisyon Oranları ne kadar olacaktır?

Aşağıdaki tablolardan 2020 yılı Pazar Yerleri Komisyon oranlarını inceleyebilir veya NeSatılır.com‘un ücretsiz sunduğu Otomatik Komisyon Hesaplama Sayfasından yaralanabilirsiniz.

1 Ocak 2020 itibari ile geçerli olan aşağıdaki komisyon oranları tabloları ile ürün kategorinizi, ürün maliyetinizi ve KDV oranınızı belirterek envanterinizde yer alan veya satmayı planladığınız ürünlere ilişkin karlılık hesaplamasını buraya tıklayarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

2020 yılı için n11.com, hepsiburada.com, trendyol.com ve gittigidiyor.com’da satışa açtığınız ürünlerinizin karlılıkları ve maliyetlerini hesaplamak için aşağıdaki tablolardan 2020 gittigidiyor Komisyon Oranlarını inceleyebilirsiniz. 

2020 Yılı N11 Komisyon Oranları

[table id=6 /]

2020 Yılı Hepsiburada Komisyon Oranları

[table id=7 /]

2020 Yılı Gittigidiyor Komisyon Oranları

[table id=8 /]

2020 Yılı Trendyol Komisyon Oranları

[table id=4 /]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir