Trendyol Partner Sistemi Nedir ve Nasıl Çalışır?

Trendyol, e-ticarete girmek isteyen genç girişimcilerin tercih ettiği ilk pazaryerlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Trendyol, pazaryeri yoğunluğu ve müşteri potansiyeli açısından diğer pazaryerlerine göre daha avantajlı bir konumda duruyor.

Bu sebeple e-ticaret girişimcileri ya da tecrübeli üreticiler Trendyol Partner sistemi ile satıcı kimliklerini alarak satış yapabiliyorlar. Eğer siz de Trendyol’da satış yapmak ve para kazanmak istiyorsanız Trendyol Partner sistemini anlattığımız bu blog yazımızı okumaya devam edin. Önce neden Trendyol ile çalışmanız gerektiği konusuna bir değinelim.

ücretsiz ürün araştırma

Neden Trendyol’da Mağaza Açmalısınız?

Trendyol, dünya devi Alibaba’nın stratejik yatırım ortaklığı ile son zamanların en hızlı yükselen pazaryeri olmayı başardı. Bu başarısını da üstüne katarak devam ettiriyor. Çok yüksek reklam bütçeleri ile pazarlama kampanyalarına devam eden şirket, son 1 senedir oldukça hızlı bir gelişim sürecinde.

Bu süreç içerisinde hem müşteri hizmetlerini hem de satış sistemini iyileştiren Trendyol, partner hizmetini de yenileyerek son derece kullanışlı ve güvenli bir hale getirmeyi başardı. Bu açıdan yeni ya da tecrübeli fark etmeksizin e-ticaret yapmak isteyen her türlü girişimcinin bir numaralı tercihi olmayı başardı.

Eğer bu başarıyı istatiksel bir listeye dökecek olursak size şöyle bir 5 madde sunabiliriz.

1.      30 Milyondan fazla aylık tekil ziyaretçisi olması,

2.      75 Milyon yıllık ürün satış performansı yakalaması,

3.      16 Milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşması,

4.      Google Play Store’da en çok indirilen e-ticaret uygulaması olması,

5.      Son olarak Global pazarın söz sahibi pazar yeri olan Alibaba’yı arkasına alması.

Türkiye’nin en fazla satış adedine ulaşan e-ticaret sitesi olan Trendyol, partnerlik sistemi ile satıcılarına büyük bir güven veriyor. Trendyol Partner ile marka bilinirliğinizi hızlıca yaratabilir ve müşteri memnuniyetini yükseltmeye başladığınız takdirde yüksek aylık cirolara ulaşabilirsiniz.

Trendyol Komisyonları

ücretsiz komisyon hesaplama

Hangi pazaryerinden satış yapacak olursanız olun mutlaka ürün başına komisyon ödemek zorunda kalırsınız. Trendyol da sizden sattığınız ürün başına belli bir tutarda komisyon alacaktır.

Eğer sizden kesilecek olan komisyonu hesaplamak istiyorsanız hangi kategoride satış yapacağınızı belirledikten sonra buraya tıklayarak Ne Satılır’ın komisyon hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Trendyol’da bulunan kategoriler ise aşağıdaki gibi sıralanıyor.

·         Kadın & Erkek kategorisi

·         Altın ve Gümüş kategorisi

·         Mücevher kategorisi

·         Spor Ekipmanları kategorisi

·         Spor Giyim&Ayakkabı kategorisi

·         Anne Bakım kategorisi için

·         Bebek Bakım kategorisi

·         Beyaz Eşya kategorisi

·         Elektronik & Cep Telefonu kategorisi

·         Kırtasiye & Ofis Malzemeleri kategorisi

·         Hobi & Eğlence kategorisi

Eğer Trendyol’dan satış yapmak istiyorsanız mutlaka komisyon oranlarını göz önüne alarak hareket etmelisiniz. Yoksa ilerleyen süreçlerde hiç beklemediğiniz giderler ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Peki bu meseleyi de hallettiniz diyelim. Siparişlerinizi hangi kargo firmaları ile müşteriye nasıl göndereceksiniz? Trendyol’un anlaşmalı kargo firmaları ile olan çalışması nasıl işliyor? Gelin bir de bu konuya bakalım.

Trendyol ve Anlaşmalı Kargo Firmaları

Normalde bir e-ticaret sitesi açmak ve o site üzerinden satış yapmak kargo süreci açısından epey uğraştırıcıdır. Çünkü bireysel e-ticaret sitelerinde şirket olmak ve bankalar ile sanal pos anlaşmaları yapmak gerekir. Bu süreci atlattıktan sonra da kargo şirketleri ile anlaşarak özel fiyatlar almak ve ona göre teslimat sürecini oluşturmak gerekiyor.

Eğer büyük bir şirket değilseniz teslimat sürecinde ufak tefek sorunlar da yaşanabiliyor. Bunun gibi durumlar da hem moral bozucu olabiliyor hem de motivasyonu düşürdüğünü için işe odaklanılmasını engelleyebiliyor.

Ancak Trendyol gibi büyük pazaryeri şirketi kargo sorunlarını tamamen ortadan kaldırır. Trendyol Partner sistemine girdiyseniz zaten şirketin kendi kargo anlaşmalarından yararlanacaksınız demektir. Bu da sizin başınızı ağrıtacak herhangi bir sorunun çıkmayacağı anlamına geliyor.

Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Sürat Kargo, MNG Kargo, Horoz Lojistik, UPS Kargo gibi firmalar ile anlaşmalı olarak çalışan Trendyol, hem satışların operasyon maliyetlerini düşürüyor hem de size rahat bir teslimat süreci vadediyor. Tüm bu konulardan sonra Trendyol’da satış yapmaya karar verdiniz diyelim. Trendyol Partnerlik başvurusunu nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?

Trendyol Partnerlik Başvurusu

Trendyol, oluşturdukları devasa pazaryerinde satış yapmak isteyen genç girişimciler ya da tecrübeli üreticiler için hızlı ve kolay bir başvuru formu oluşturmuş durumda. Buraya tıklayarak Trendyol satıcı başvuru formu sayfasına giderek basit bir şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sonrasında Trendyol sizi birkaç hafta değerlendirme sürecine alacaktır. Bu süreçte arayıp bazı sorular bile sorabilmekteler. Başvurunuz onaylandıktan sonra sizden verdikleri şifre ile Trendyol satıcı giriş sayfasına ulaşmanızı ve “Satıcı Başvuru Sürecim” panelindeki adımları takip etmeniz istenecektir. Bu adımlarda başvuru satıcı olarak Trendyol’da yer alabilmeniz için gereken evrakların listesi bulunmakta. Bu liste aşağıdaki gibi sıralanabilir:

·        Sözleşmeniz ve firmanıza/size ait bilgi formu

·        Faaliyet belgesi

·        Vergi Levhası

·        İmza Sirküleri

·        Ticaret Sicili Gazetesi

·        Trendyol Satıcı Sözleşmesi

Trendyol satıcı sözleşmenizi yönetim panelinizden temin edebilirsiniz.

Trendyol Partnerlik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Trendyol Partnerlik başvurusundan sonra onay aldınız ve gerekli evrakları toplayıp görüşmeye gittiyseniz yakın zamanda satış yapmaya başlayabilirsiniz demektir.

Eğer bu süreçte nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız sizi için hazırladığımız Trendyol Partner kuralları listemize göz atabilirsiniz. Bu listede Trendyol’un kendi belirlediği kurallardan ziyade bir pazaryerinden satış yapacak olan girişimcinin dikkat etmesi gereken genel durumlara değinmek istedik.

Başarılı bir müşteri deneyimi istiyorsanız kendinizi müşterinizin yerine koymalısınız. Siparişleri zamanında müşteriye ulaştırmalı ve teslimat sürecinde ve sonrasında da müşterinin her sorusuna sabırla cevap vermelisiniz. Herhangi bir sorun yaşandığı zaman bu sorunu doğru ve hızlı bir şekilde çözmeli, doğru zamanda doğru ürün sevklerini gerçekleştirmelisiniz.

Peki henüz yeni girişimciyseniz tüm bunları nasıl tek başınıza ya da 2-3 kişilik ekibinizle idare edeceksiniz? Trendyol Partner sistemi müşterilerinize kaliteli bir hizmet sunabilmeniz için size tüm imkanları sunuyor. Anlaşmalı kargo firmaları ile ucuz kargo bedelleri ödeyerek kar marjınızı yükseltebilir ve bu sayede ürün çeşitliliğinizi artırıp daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

En iyi müşteri deneyimi içi;

·        Doğru ürünü,

·        Doğru bir paketleme ile,

·        Doğru zamanda müşteriye göndermelisiniz.

·        Bu süreçte müşteriyi bilgilendirmeli ve müşterinin sorularını cevaplamalısınız.

Eğer ürün sayfanızda yazdığı tarihte ürünü kargoya vermezseniz müşteriniz size olan güvenini kaybetmeye başlar. Bu da ilerleyen süreçte aynı müşteriden ikinci bir siparişi almanızı zorlaştırır.

Eğer günlük gecikme adediniz artış gösterirse Trendyol ekibi sizinle iletişime geçer. Yani ürünü doğru zamanda kargoya veremezseniz kaybedeceğiniz tek şey müşteri olmayacaktır. Kötü bir satıcı olursanız Trendyol’un da itibarını sarsacağınız için şirket size müşteri memnuniyet bedeli yansıtacaktır. Bu sorun ile karşı karşıya kalmamak için işinize odaklanmalı ve ciddi bir çalışma sergilemelisiniz.

Ne Satılır İle Cironuzu Arttırın!

Ne satılır Trendyol entegrasyonu ile doğru ürün analizi yaparak doğru kitleye doğru reklam stratejileri ya da pazarlama taktikleri uygulayabilirsiniz. Ne Satılır, temelde Chrome uzantısı ve Web uygulaması olmak üzere iki analiz aracından oluşur.

ücretsiz entegrasyon

Bu analiz aracı ile doğru istatistiklere ulaşabilir ve yüksek satış başarılarına ulaşabilirsiniz. E-ticarette başarılı olmanın temel unsurlarından bir tanesi de istatistikleri doğru analiz etmek ve bu analizleri bir strateji ya da taktik ile uygulamaya çevirmektir. Ne Satılır ile tüm bu işlemleri kolay bir şekilde hallederek e-ticaret sektöründe başarılı bir yol izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir