Türkiye’den Alıp Amazon Almanya’da Kitap Satmak (%2000 Fiyat Farklı Ürünler)

NeSatılır sitesinde yer alan Pazaryeri Entegrasyonu yardımıyla, Türkiye’den Almanya Amazon’a kitap satışı yapabilirsiniz. Bunun için belli başlı Türkiye pazarı için satış yapan firmalardan ürünler listeleyip, entegrasyon sayesinde Almanya Amazon’da ne kadar satmış, satıcısı var mı gibi sorulara cevaplar arayacağız. Sonrasında da markamız için hangi ürünleri koyabiliriz diye analizlerimizi paylaşacağız.

E-ticaret, birçok alanda satış yapabileceğimiz açık bir kapı gibi. Ucuz olan bir yerden alıp, üstüne bir miktar ücret koyarak başka bir pazara sunabileceğiniz harika bir alan. Tüm bu geniş alana ve ilk okuduğunuzda basit yapısına rağmen aslına bakılırsa oldukça zor ve uğraştırıcı bir sektör.

Birçok ürünü analiz etmeli hepsi hakkında yeni fikirler düşünmelisiniz. Bunlarla beraber kendinizi devamlı olarak geliştirmelisiniz. Pazarlama, analiz ve trend ürün bulma konusunda çevik ve akıllı olmalısınız. Bu tüm zorluklara sizlere yardımcı olabilecek yazılımlarla birlikte daha rahat karşı koyabilirsiniz. Bu yazılımlardan bir tanesi de ne satılır sitesinde yer alan Pazaryeri Entegrasyonu.

Pazaryeri Entegrasyonu ile en düşük – en yüksek fiyat, aylık en düşük – en yüksek satış, aylık en düşük – en yüksek ciro, en düşük – en yüksek satıcı sayısı, ürün yorum sayısı en düşük – en yüksek, ürün puanı en düşük – en yüksek ve en düşük – en yüksek favori sayısını ayarlayabilir ve stratejinize uygun ürünleri bulabilirsiniz.

Bu şekilde bulduğunuz ürünlere çok farklı ve birçok stratejiyi uygulayabilirsiniz. Bu tip yazılımlar sayesinde çok daha iyi satış ve pazarlama stratejileri geliştirebileceksiniz.

Kategori Belirleme ve Karşılaştırma Nasıl Yapılıyor?

Satış yapmak için birçok farklı kategori bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise kitap sektörü. Pazaryeri Entegrasyonu ile çok daha rahat bir şekilde Türkiye sitelerinde satılan kitaplar ile Amazon Almanya’da satılan kitapları karşılaştırabilirsiniz.

Entegrasyonda sol taraftan kitap satan firmaları seçerek başlıyoruz. Burada karşımıza 3 firma çıkıyor bunlar Kitap Yurdu, Kırsatiye Dünyası ve Kitap Seç pazar yerleri. Sağ taraftan ise karşılaştırmak istediğimiz yeri seçiyoruz. Burada ister kelime ister barkod isterseniz de ASIN ile karşılaştırma yapabilirsiniz.

Biz sağ tarafta ki alandan Almanya Amazon’u seçerek, Türkiye’de ile Almanya arasında ki kitapları karşılaştırıyoruz.

Kitap kategorisi diğer kategorilerden çok daha geniş bir ürün grubunun olduğunu göreceksiniz. Burada arbitrage modülünde eşleşen ürün sayısının 2 milyon adetten fazla olduğunu görebilirsiniz.

Amazon firması ilk kurulduğu zamanlar yalnızca kitaplar satılıyordu sonrasında çok daha geniş kitlelere hitap etmek için, ürünlerini arttırdılar.

Sonuçlara baktığımız zaman binlerce farklı sonuca ulaştığımızı görebiliyoruz. Burada Türkiye’de satılan ürünlerle Almanya Amazon da satılan ürünleri görüyoruz. Almanya ve Türkiye de satılan ürünler arasında ki farkın %2000 olmasına dikkat ederek ürünleri incelemeye başlıyoruz.

Bu noktada entegrasyonda yer alan sınırlandırma özelliğini aktif bir şekilde kullanabilirsiniz. Buna rağmen bu kategoride daha farklı bir işlem yapıyoruz çünkü kitap kategorisinde genellikle yanlış barkod eşleştirmeleri olmuyor.

Bu ürünleri kıyaslarken sadece fiyat farkı kriterine değil aynı zamanda daha önce satış yapıp yapmadığına da bakıyoruz. Bununla birlikte ürünleri kaç kişinin sattığı da önemli bir başka kriter olarak karşımıza çıkıyor. Buna bakarak ürünlere karşı rağbetin ne kadar olduğunu görebilirsiniz.

Fakat bizim için asıl önemli olan satış yapıp yapmadığını anlamak için “BSR” kriterine bakmamız gerekiyor. BSR yani “best seller rank”, ürünün ana kategorisinde ki satış sıralamasını veren bir kriterdir. Burada ki rakama göre, kitap kategorisinde nerede yer aldığını görebiliyoruz. Bu listeye girmesi için daha önce en az bir satış yapma zorunluluğu var. Bu kriter de satış yapmış olmanın yanında bir de o ürünün nerede yer aldığını gösteriyor.

BestSellerRank Nedir, Nasıl Kullanabilirim ?

Burada, Best Seller Rank kriterini girersek, karşımıza hem daha önce satış yapmış olan ürünleri listeleyebiliriz. Aynı zamanda bu alana bir rakam girerek listelenen ürünlerin ana kategoride ki yerini de sınırlamış oluyoruz. Eğer ki min. BSR değerini 1793272 gibi bir değer girişi yaparsak, ne satılır sitesinin sunduğu Pazaryeri Entegrasyonu, bizlere en düşük 1793272 sıralamasında ki ürünleri gösterecek.

Bu değerin karşısında ki değer ise yani maks. BSR değeri de, en fazla 1 olarak yazabilirsiniz. Buradan anlayacağımız şudur ki BSR değerini en fazla 1 verebiliriz. En az BSR değerini ise, bir kategoride bulunan ve en az bir kere satılmış ürünler kadar yazabiliriz.

Rekabete Girmek Zorunda Mıyım, Rekabete Girmesem Olmaz Mı?

Ne Satılır Pazaryeri Entegrasyonu ile listelediğimiz ürünlere baktığımızda bazı ürünleri farklı kullanıcıların da sattığını görebiliyoruz. Buraya dikkatli bakarsak birçoğunun yine Türk sitelerden aldığını ve bu şekilde sattığını anlayabiliriz. Hatta bir kısmına baktığımızda Türkiye’den ucuza kargo seçeneği de çıkıyor.

Bazı ürünlerin 4 farklı kişi tarafından satıldığını görebilirsiniz. Eğer ki siz bu rekabete girmek istemiyorsanız, teklif sayısını yani satıcı sayısını daha düşük olarak bakabilirsiniz.

Kitap kategorisinde birçok kitapla Almanya Amazon üzerinden satış yapıldığını görebilirsiniz. Bazı kitaplarda birçok kişi fiyat teklifi vermiş olmasına rağmen bazı ürünlere çok az kişi teklif vermiş. Ne Satılır Pazaryeri Entegrasyonu ile satıcıları sınırlaya bilir ve bu sayede rekabete girmeye bilirsiniz.

Burada seçeceğiniz kitapların test kitabi gibi kitaplar olmaması daha iyi sonuçlar verecektir. İncelemeye devam ederseniz 7.70 TL olarak satılan bir kitabın Amazon Almanya’da 18.80 Euro olduğunu ve 7 Euro kargo ücreti olduğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda bu kitabin kargoya veriliş zamanının 6 ila 10 gün arasında değişiklik gösterdiğini görebilirsiniz.

Daha deminde söylediğimiz gibi isterseniz entegrasyondan teklif sayısına limit koyarak, satıcıları sınırlayabilirsiniz. Maksimum teklif sayısını isterseniz 2 isterseniz 1 isterseniz de 0 yapabilirsiniz. 0 satıcısı olan ürünlerde BSR değerinin çok geride olduğunu da görebilirsiniz. Buradan yapmanız gereken çıkarım bu ürünün ya 1 tane sattığı ya da bu ürünün çok eski bir zamanda satış yaptığı olmalı. BSR 0 yaptığınızda gördüğünüz ürünlerin teklifi olmamasına rağmen, Türkiye de ki sitelerde satıldığını görebiliriz.

Başta seçtiğimiz web siteleri üzerinden istendiği zaman alıp, satışa koyabilirsiniz. Bunlar ile rekabetin olmadığı ürünleri siz alıp istediğiniz fiyata koyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir başka değişken ise, fiyatı çok yüksek verdiğiniz takdirde satışın olmayacağı ya da çok az olacağı.

Ne Satılır Pazaryeri Entegrasyonu tarafından oluşturulan BSR değerinin 0 olduğu ürünlere baktığınızda, önceden ne kadar bir fiyatla satıldığını da görebilirsiniz. Hatta seçtiğimiz sitelerden alındığı takdirde Amazon Almanya sitesinde ne kadar fiyat farklı ile sattığınızı da görebilirsiniz. Burada kendi ürünlerinizden koyduğunuzda karşınıza ne geleceğini az çok kestirebilirsiniz. Satışa siz koyduğunuz zaman bu ürünlerin satılma ihtimali var.

Şuan teklif olmamasının nedeni, önceki satıcının satışı bırakması, başka yerde satışa başlaması gibi nedenler olabilir. Siz buraya çeşitli ürünler koyarak satışını arttırabilir isterseniz de satıcısı olan ürünleri koyarak rekabete katılabilirsiniz. Ne Satılır Pazaryeri Entegrasyonu ile birçok farklı kategoriyi bu şeklide inceleyebilirsiniz. Bir satıcı olarak sizde Amazon’da fiyat farkı yüksek olan kitapları Ne Satılır ile analiz edebilir ve ekleyebilir ve satışa başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir